• Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
    Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
  • Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
    Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
  • 2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα
    2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα

60 χρόνια θερινών κατασκηνώσεων γιορτάζει φέτος το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας

60 χρόνια αξέχαστων στιγμών και εμπειριών, που έζησαν στις Θερινές Κατασκηνώσεις, γιορτάζουν φέτος τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές, οι Παλαιοί Πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας.

60 Χρόνια Κατασκηνώσεις γεμάτα από δράσεις, πρωινή γυμναστική, καθαριότητα, μαγείρεμα, επιθεωρήσεις, επάρσεις και υποστολές σημαίας, προσευχή, εκδρομές, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, προσκοπικές κατασκευές, αστρονομία, πυρές,… και πολύ παιχνίδι και τραγούδι. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η ευαισθητοποίηση των παιδιών στην οικολογία, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό, στην αγάπη για την πατρίδα, στο καθήκον προς το Θεό. Ξεχωριστό κεφάλαιο σε αυτή την διαδικασία αποτέλεσε η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και η κοινωνική προσφορά.

Έτσι προετοιμάστηκε μια ‘’στρατιά’’ ανθρώπων που σε δύσκολες στιγμές της Πατρίδας μας στάθηκε στο πλάι των συνανθρώπων μας. Ακόμα καλλιεργήθηκαν και καλλιεργούνται προϋποθέσεις για κοινωνική και επαγγελματική σταδιοδρομία διαμορφώνοντας τους πολίτες του σήμερα και του άυριο. Με τα χρόνια η όμορφη συντροφιά μεγάλωσε με φίλους από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο και σήμερα παιδιά από την Ευρώπη και την Αμερική φιλοξενούνται στις Κατασκηνώσεις μας. Τέλος σε συνεργασία με την πολιτεία στις κατασκηνώσεις μας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις καθιστώντας τις πολιτιστικό γεγονός.

Και όλα αυτά με αστείρευτο κέφι και χαρά, μέσα στη Φύση και σε καταπληκτικά μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού: Μετόχι, Λυκοχωρό, Τσαούση, Μίχας, Ψαθόπυργος, Καμάρες, Βασιλικό Ζακύνθου, Τριζόνια, Οξιές, Ιθάκη, Ελαφόνησος, Πάπιγκο - Βοϊδομάτης, Ελαία Μεσσηνίας, Sinaia-Crisan Ρουμανία, Φλαμπουράρι Ιωαννίνων, Αργυρόκαστρο, Καστανιά, Ζαχάρω, Κύθηρα, Παξοί, Καρά Ντερέ Δράμας, Καλαβρία-Σικελία Ιταλίας, Μυτιλήνη-Πέργαμος-Αϊβαλί, Ζαγοροχώρια.

Φέτος, οι Αγέλες Λυκοπούλων, η Ομάδα Προσκόπων και οι Παλαιοί Πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας θα πραγματοποιήσουν την επετειακή 60η Κατασκήνωσή τους στην Ελαία Μεσσηνίας το διάστημα από 1η Ιουλίου έως 29 Ιουλίου 2017, ενώ θα ακολουθήσει η Κοινότητα Ανιχνευτών τον Αύγουστο στα Κύθηρα.

Οι ευχές των παλιότερων προς του νεώτερους είναι να συνεχίσουν αυτή τη φωτεινή πορεία για πολλά, πολλά χρόνια.

 

#scouts2patras #ageli #omada #koinotia #palaioi #60XroniaKataskinosi

 

Ο Αρχηγός Συστήματος
Διονύσης Τσαγκαρουσιάνος

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή