Εορτασμός 90 χρόνων 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας με ένα διήμερο «γεμάτο» αναμνήσεις, λάμψη και ελπίδα

Με ένα διήμερο «γεμάτο» αναμνήσεις, λάμψη και ελπίδα κορυφώθηκε ο εορτασμός των 90 χρόνων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας

Σε μια γεμάτη συναισθήματα και συγκίνηση εκδήλωση, παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, η 90χρονη διαδρομή και συνεχής προσφορά του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας.

Στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», παρουσιάστηκαν στους γονείς, φίλους και επίσημους καλεσμένους η ιστορία του 2ου Συστήματος, το παρόν αλλά και η πρότασή του για το μέλλον, μέσα από μία ζεστή και ανθρώπινη εκδήλωση, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές.

Την συγκίνηση μέσα από τις αναμνήσεις του παρελθόντος και τις αναφορές σε ιστορικά μέλη του Συστήματος, όπως παρουσιάστηκαν από τον καθηγητή Διονύσιο Σιμόπουλο, π. Διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου Αθηνών, διαδέχθηκαν τα χαμόγελα από τις σκανταλιές και τις εμπειρίες του σήμερα, που απέδωσαν αριστουργηματικά βαθμοφόροι και μέλη του Συστήματος, μέσα από ένα ευρηματικό θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία της συμπολίτισσάς μας και καθηγήτριας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ευανθίας Στιβανάκη.

Στη συνέχεια μέσα από εικόνες παρουσιάστηκε το έργο που επιτελείται σήμερα στα 6 διαφορετικά τμήματα που αποτελούν το 2ο Σύστημα (Αγέλη Λυκοπούλων, Ομάδα Προσκόπων, Κοινότητα Ανιχνευτών, Προσκοπικό Δίκτυο, Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης και Ένωση Παλαιών Προσκόπων) αλλά και η πρόταση του Συστήματος για το μέλλον, και η βραδιά έκλεισε με προσκοπικά τραγούδια σε καλλιτεχνική διεύθυνση του συμπολίτη μας Βασίλειου Ακριβού, που τραγούδησαν από σκηνής όλα τα μέλη του Συστήματος συμπαρασύροντας και τους θεατές.

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε στην αίθουσα όταν αναγνώστηκε επιστολή του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας και παλαιού προσκόπου του 2ου Συστήματος, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί. Μάλιστα η επιστολή αναγνώσθηκε από την εγγονή του Προέδρου, που είναι λυκόπουλο στο 2ο Σύστημα όπως ο παππού της.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης επίσης υπήρξε και η στιγμή που στη γιγαντοοθόνη του Δημοτικού Θεάτρου εμφανίστηκε ο παγκόσμιος χάρτης και άρχισαν να «ξεπηδούν» βιντεο-μηνύματα από μέλη του 2ου Συστήματος που βρίσκονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Η βραδιά κορυφώθηκε με τα μέλη του Συστήματος επί σκηνής να σχηματίζουν την προσκοπική αλυσίδα και να τραγουδούν τον «Κρίκο» και παλαιοί πρόσκοποι και προσκεκλημένοι να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους σε πλατεία και θεωρεία και να ανεβαίνουν στην σκηνή για να ενωθούν στην αλυσίδα και να τραγουδήσουν μαζί τους.

Ο λαμπρός διήμερος εορτασμός της επετείου των 90 χρόνων συνεχούς παρουσίας του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας, που συμπίπτει και με τα 100 χρόνια πατραϊκού προσκοπισμού, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το πρωί, όπου αρχικά τελέστηκε εκκλησιασμός και αρτοκλασία στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, και στη συνέχεια ακολούθησε προσκοπικό παιχνίδι στο χώρο του Φάρου.

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ιδίως όσους ταξίδεψαν από μακριά για να είναι μαζί μας. Επίσης, να ζητήσει συγγνώμη για από όσους γονείς και φίλους δεν μπόρεσαν να βρουν θέση στο Δημοτικό Θέατρο λόγω πληρότητας. Η προσέλευση ήταν υπεράνω της χωρητικότητας και της στατικής επάρκειας του Θεάτρου «Απόλλων». Δεσμευόμαστε πως η επόμενη εκδήλωση θα μας χωρέσει όλους!

ΒΙΝΤΕΟ:

Στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=IIGh5zegBKE το αναδρομικό βίντεο που προβλήθηκε κατά την εκδήλωση

 

Πολυμέσα

Ολόκληρη η εκδήλωση εορτασμού των 90 χρόνων, όπως καταγράφηκε από το portal Διαδικτυακή Ενημέρωση και τον φίλο από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Χρύσανθο Σπυρόπουλο.

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή