• 57η Κατασκήνωση στην Ελαία
    57η Κατασκήνωση στην Ελαία
  • Συμμετοχή στην παρέλαση
    Συμμετοχή στην παρέλαση
  • Δενδρόσπιτο στην λέσχη μας
    Δενδρόσπιτο στην λέσχη μας

Συμμετοχή της 2ης Κοινότητας Ανιχνευτών στην 35η Π.Α.Π.Ε. στον Βόλο

Και την φετινή χρονιά, η Κοινότητα του Συστήματός μας συμμετείχε στην Π.Α.Π.Ε.  Την 35η Π.Α.Π.Ε. διοργάνωσε η Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εφορεία Μαγνησίας στην πόλη του Βόλου. Διήρκεσε 3 μέρες, από την Πέμπτη 2 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 5 Μαΐου 2019.

Η Π.Α.Π.Ε. (Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983 και επαναλήφθηκε το 1984 και το 1985, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία. Περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμό κόμικ, σκίτσου και γελοιογραφίας και φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ, αλλά και θεατρικού έργου με απονομή «Όσκαρ»!

(Πηγή: www.sep.org.gr)

Μέσα στα πλαίσια των δράσεων της Π.Α.Π.Ε., οι Κοινότητες καλούνται να παρουσιάσουν πρωτογενείς έρευνες, με θεματικές ενότητες της επιλογής τους. Η 2η Κοινότητα επέλεξε να παρουσιάσει έρευνα με θέμα την Μουσικοθεραπεία. Η σκληρή δουλειά των Ανιχνευτών του Συστήματός μας ανταμείφθηκε, αφού η 2η Κοινότητα διακρίθηκε και κατάφερε να αποσπάσει δεκάδες θετικά σχόλια, καθώς και το Βραβείο Καλύτερης Έρευνας για την φετινή Π.Α.Π.Ε.

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πατρών συγχαίρει όλους τους Ανιχνευτές της Κοινότητας για την άψογη παρουσία τους στην φετινή διοργάνωση. Οι επιδόσεις των παιδιών μας, κάνουν την προσκοπική μας οικογένεια να αισθάνεται υπερήφανη.

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή