• Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
    Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
  • Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
    Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
  • 2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα
    2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα

Το 1ο TEDxPatras Adventure φιλοξενήθηκε στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας

Στα πλαίσια της εκδήλωσης TEDx Patras που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/3/2018, 54 άτομα γνώρισαν μια «άλλη» Πάτρα.

Ένα από τα 18 μέρη που επισκέφτηκαν ήταν και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας. Μέσα σε περίπου δυόμιση ώρες τα 54 αυτά άτομα, καθώς και ανιχνευτές της 2ης Κοινότητας Ανιχνευτών Πάτρας, συμμετείχαν σε τρία δρώμενα.

Αρχικά, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής (Κ.ΕΛ.ΝΟ.) γνώρισαν τις δυσκολίες ενός κωφού και έμαθαν κάποιες λέξεις και εκφράσεις στη νοηματική γλώσσα. Στο τέλος, έδωσε ο καθένας μια ευχή. Μια ευχή για την αποτελεσματικότερη ένταξη των κωφών στην κοινωνία, για μεγαλύτερη υπομονή και κατανόηση των ακουόντων ακόμα και για εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας στα σχολεία.

Έπειτα, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (συγκεκριμένα με την  Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδος) τα άτομα αυτά γνώρισαν και έγραψαν σε γλώσσα braille χρησιμοποιώντας ειδικές γραφομηχανές. Παράλληλα, βίωσαν την εμπειρία μετακίνησης ενός τυφλού μέσα στην πόλη περπατώντας μια μικρή διαδρομή, χωρίς δυνατότητα όρασης, αλλά μόνο με την βοήθεια ειδικού μπαστουνιού και την προφύλαξη από τον οδηγό τους.  

Στο τελευταίο δρώμενο , μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώρισαν τις φωνητικές εντολές. Λύνοντας γρίφους έδιναν κάθε φορά την κατάλληλη φωνητική εντολή και ενεργοποιούνταν κάθε φορά ένας διαφορετικός μηχανισμός (από άναμμα οθόνης μέχρι ενεργοποίηση σεσουάρ και εκτέλεση ηχογραφημένων μηνυμάτων), ο οποίος με τη σειρά του αποκάλυπτε ένα νέο στοιχείο. Το τελευταίο στοιχείο αποτελούσε τον χώρο που θα επισκεπτόντουσαν μετά από το 2ο Σύστημα Προσκόπων, για την λήξη του event, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το King George Hall.

Σε λίγες ήμερες θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την ταινία όλου του event, όπου θα περιέχει και σκηνές από τα δρώμενα που έλαβαν χώρα στην εστία μας.

 

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα:

Για την TEDx Patras στο facebook : https://www.facebook.com/tedxpatras/

Για το Κ.ΕΛ.ΝΟ. στο: http://www.noimatiki.gr

Για την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδος στο facebook: https://www.facebook.com/enwshtyflwn/

#tedxpatras #tedxpatrasadventure #scouts2patras #scoutsofgreece

  

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή