• Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
    Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
  • Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
    Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
  • 2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα
    2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα

Ξαναζωντάνεψαν αναμνήσεις στην Κατασκήνωση Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας στην Ελαία Μεσσηνίας

Συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους οι Παλαιοί Πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Πάτρας πραγματοποίησαν την καθιερωμένη θερινή κατασκήνωσή τους και ξαναθυμήθηκαν τα νεανικά τους χρόνια.

Η 58η Κατασκήνωση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων (ΕΠΠ) του  Συστήματος πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 24-26 Ιουλίου 2015 στο φιλόξενο δάσος της Ελαίας Τριφυλίας, δίπλα στην Κατασκήνωση της Ομάδας.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας και την κοινωνία, τριάντα Παλαιοί Πρόσκοποι τήρησαν την υπόσχεσή τους, και συμμετείχαν στην κατασκήνωση, με κάποιους να έρχονται από πολύ μακριά, όπως ο Καναδάς και η Αγγλία, μόνο και μόνο για να ξαναζήσουν αξέχαστες προσκοπικές στιγμές.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι Παλαιοί Πρόσκοποι, αψηφώντας τα γκρίζα τους μαλλιά – αρκετοί ήταν από τους πρωτοπόρους που κατασκήνωσαν για πρώτη φορά στην Ελαία το 1982 – έζησαν ένα πλήρες προσκοπικό πρόγραμμα που περιελάμβανε μαγείρεμα, καθαριότητα, επάρσεις και υποστολές σημαίας, κλπ., εμπλουτισμένο με μπόλικη διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Στις ξεχωριστές στιγμές του τριημέρου, εκτός από το πατροπαράδοτο δείπνο με γουρουνοπούλα στη Κυπαρισσία για την έναρξη της Κατασκήνωσης, περιλαμβάνεται και η γιορτή που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου, ο Δήμος Τριφυλίας και ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, για να αποχαιρετήσει τους παλαιούς και νέους προσκόπους που κατασκήνωσαν τη φετινή περίοδο στο Δάσος της Ελαίας και να επιβραβεύσει τη διαχρονική προσφορά τους στην διατήρηση και την ανάδειξη του δάσους και της παραλίας.

 

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή