• Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
    Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
  • Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
    Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
  • 2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα
    2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα

Συγχαρητήρια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας για τη φιλοξενία παιδιών από τις ΗΠΑ

Τα συγχαρητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με δημοσίευσή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Στην ανάρτησή του ο κ. Αλεξόπουλος συγχαίρει το Σύστημά μας για τη συμβολή του στη φιλοξενία μαθητών που φοιτούν στο Ελληνικό Γυμνάσιο “Ακαδημία Σωκράτης” της Βόρειας Καρολίνας των Η.Π.Α.

Συγκεκριμένα η δημοσίευση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας αναφέρει:

"Με χαρά υποδεχόμαστε τους μαθητές του Ελληνικού Γυμνασίου της North Carolina των Η.Π.Α. στην Αχαΐα. Είναι συγκινητικό ΠΑΙΔΙΑ, 12 έως 15 ετών να εκδηλώνουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την χώρα μας.

Πολλά συγχαρητήρια στην Γραμματέα της Παγκόσμιας Ένωσης Καλαβρυτινών Μαρία Μασσαρά, στο Διευθυντή του σχολείου “Ακαδημία Σωκράτης” Χαρίλαο Περούλα, τον Βίκτωρα Στιβανάκη και στην συνδρομή του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας".

Το ελληνικό σχολείο “Ακαδημία Σωκράτης”, στη Βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α., είναι δίγλωσσο (Αγγλικά και Ελληνικά), ισότιμο με τα αμερικάνικα, ενταγμένο στο εκπαιδευτικό σύστημα των Η.Π.Α. και υψηλού κύρους και οι αιτήσεις Αμερικανών πολιτών για να φοιτήσουν τα παιδιά τους σ’ αυτό, είναι υπερπολλαπλάσιες των δυνατοτήτων κάλυψης και φοίτησης του σχολείου (περίπου 1500) γεγονός, που αποδεικνύει, το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τα ελληνικά γράμματα, την ελληνική παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό.

#scouts2patras #filoxenia #SocratesAcademy

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή