• Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
    Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
  • Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
    Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
  • 2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα
    2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα

Μήνυμα του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου

Φωτογραφία του Ιουλίου 2000: Ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος δέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία προσκόπων του παλαιού Συστήματός του. Από αριστερά: Βίκτωρας Στιβανάκης (τότε επικεφαλής των Προσκόπων Πελοποννήσου), Θεόδωρος Δάσιος (τότε Αρχηγός του 2ου Συστήματος), Ντίνος Σπυρόπουλος (τότε Υπαρχηγός της 2ης Ομάδας Πάτρας), Γιώργος Αλανιάδης (τότε Αρχηγός της 2ης Ομάδας Πάτρας), Νικόλας Τσάκας (τότε Ενωμοτάρχης Αγριογάτων, της ενωμοτίας που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος) και Δημήτρης Κουρμπανάς (τότε Ανιχνευτής της 2η Κοινότητας). Φωτογραφία του Ιουλίου 2000: Ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος δέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία προσκόπων του παλαιού Συστήματός του. Από αριστερά: Βίκτωρας Στιβανάκης (τότε επικεφαλής των Προσκόπων Πελοποννήσου), Θεόδωρος Δάσιος (τότε Αρχηγός του 2ου Συστήματος), Ντίνος Σπυρόπουλος (τότε Υπαρχηγός της 2ης Ομάδας Πάτρας), Γιώργος Αλανιάδης (τότε Αρχηγός της 2ης Ομάδας Πάτρας), Νικόλας Τσάκας (τότε Ενωμοτάρχης Αγριογάτων, της ενωμοτίας που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος) και Δημήτρης Κουρμπανάς (τότε Ανιχνευτής της 2η Κοινότητας).

Το 2o Σύστημα Προσκόπων Πάτρας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, που υπήρξε Επίτιμος Αρχηγός του 2ου Συστήματος και ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της προσκοπικής ιδέας στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος συνδέθηκε ενεργά με την προσκοπική κίνηση, τόσο της Πάτρας όσο και Πανελλαδικά. Αρχικά ως πρόσκοπος και βαθμοφόρος του 2ου Συστήματος τις δεκαετίες του 1930 και 1940 και αργότερα το 2000, ως ο μοναδικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έθεσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων υπό την αιγίδα του ανώτατου θεσμού της χώρας. Υπήρξε μέχρι σήμερα ενεργό μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας.

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας αισθάνεται εξαιρετική τιμή και υπερηφάνεια που υπήρξε η προσκοπική οικογένεια του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ο οποίος ως ο πρώτος πολίτης της χώρας παρέμεινε στο πλευρό των νέων, πιστός στο Νόμο και την Υπόσχεση των Προσκόπων.

Η μνήμη του και το παράδειγμά του θα αποτελούν φάρο για εμάς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Φωτογραφία της 14ης Απριλίου 1946: Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, στο κέντρο ως βαθμοφόρος της 2ης Ομάδας Πάτρας, στις γιορτές Εξόδου του Μεσολογγίου.
Φωτογραφία της 14ης Απριλίου 1946: Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος,
στο κέντρο, ως βαθμοφόρος της 2ης Ομάδας Πάτρας,
στις γιορτές Εξόδου του Μεσολογγίου.

 #scouts2patras #kostisstefanopoulos

 

 

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή